Truita de La Tavella caramel·litzada, Dani Jiménez

Truita caramel·litzada La Tavella

 

En Dani, que compra habitualment ous de La Tavella, ha volgut compartir amb nosaltres una recepta molt original, la truita de La Tavella caramel·litzada.

Els ingredients que necessitareu per fer aquest plat són els següents:

  • Truita

–  1/2 dotzena d’ous de La Tavella.

– 6 patates mitjanes.

– 1 ceba mitjana.

– Sal i oli al gust.

  • Farcit

– 3 cebes tendres.

– Sal i oli al gust.

– 1 cullerada sopera de sucre.

– 150g de formatge cremós.

 

Aquest és el procediment a seguir:

  1. Primer de tot, pelem i tallem la ceba i les patates a làmines, les posem a fregir a foc fort durant cinc minuts, afegim la sal, després baixem el foc a un punt mig, donem voltes fins que la ceba i les patates quedin ben toves, aproximadament uns quinze minuts més.
  2. Batem els ous i afegim la ceba i les patates ja fregides, posem aquesta barreja a la paella, la fem per una banda i després per l’altra i tindrem el resultat d’una truita tradicional, la reservem.
  3. En aquest pas procedim a fer el farcit. Primer de tot, tallem la ceba tendra en trossets petits i la posem a fregir a foc lent, afegim la cullerada sopera de sucre i un pessic de sal, mantenim el foc en un punt baix i anem remenant la ceba durant uns vint o vint-i-cinc minuts, fins que quedi daurada i tova. Un cop tenim preparada la ceba caramel·litzada, afegim el formatge cremós i l’anem desfent a foc molt lent, barrejant-lo amb la ceba.
  4. Per últim, traiem la truita que havíem reservat, la obrim per la meitat i amb el farcit ben calent, ho afegim dins.

 

Us animem a que proveu a fer aquesta truita tan especial, quedareu encantats. El secret? els nostres ous.

 

Els nostres col·laboradors: