“Esperem que la nostra col·laboració a La Tavella duri molt, que tots traiem profit i que podem donar feina a treballadors del Viver” – Marçal Parera, soci de Cal Cerdà

En Marçal Parera, en Joaquim Puigagut i en Marc Marin són tres joves emprenedors, que per una barreja d’amor pel camp i ganes de canviar el sistema agroalimentari actual, van decidir iniciar un projecte de transformació social, a través del seu treball a la terra amb agricultura ecològica. Des dels seus inicis han estat treballant al camp que està situat al costat de la masia de Cal Cerdà, on disposen de 3 hectàrees de terreny d’un sòl argilós i molt fèrtil, i en el que cultiven verdures, hortalisses i algunes fruites, tot certificat pel CCPAE (Consell Català de la Producció Ecològica).

Fa uns mesos, van començar a tramitar un acord de col·laboració amb la nostra entitat i des del novembre del 2017 es fan càrrec de l’hivernacle de La Tavella i un dels túnels de la mateixa finca. Encara que abans d’això, el nostre Parc d’Activitats Agroecològiques ja feia servir les hortalisses i fruites ecològiques de Cal Cerdà als diferents marketplace que realitza a les empreses i a l’agrobotiga dels Diumenges en Família. Els seus productes també s’utilitzen per elaborar les cistelles de La Tavella.

En Marçal ens ha volgut concedir una entrevista per explicar-nos el seu projecte i les expectatives que tenen amb aquesta col·laboració.

  1. Com es va iniciar la vostra col·laboració en la finca de La Tavella? Doncs tot va començar quan li vaig preguntar al vostre Gerent si rendibilitzàveu el terreny tot el que es podia, nosaltres li vam presentar una proposta per treballar l’hivernacle i ens ho va cedir amb la condició de que si més endavant necessitàvem treballadors, contractaríem a un dels vostres.
  2. Quin és el projecte que us plantegeu per l’hivernacle de La Tavella? Bàsicament, el que volem és allargar la temporada d’estiu, per un extrem i per l’altre, és a dir, que el producte més primaverenc tingui una duració fins al març-abril i intentar allargar-ho fins al novembre, per poder tenir cultius fins a l’hivern. De fet, els cultius de fulla es fan molt bé a dins de l’hivernacle a l’hivern.
  3. Quins productes esteu conreant? Ara mateix hem fet: bleda, espinac, enciam, remolatxa i ceba tendra. De cara a l’estiu, segurament plantarem: mongeta tendra, cogombre i carbassó.
  4. Què espereu d’aquesta col·laboració? Esperem que duri molt, que tots traiem profit i que podem donar feina a molta gent del Viver.
  5. Quin és el valor afegit de la vostra activitat? El valor afegit de la nostra feina és que el conreu és ecològic i que venem els productes molt a prop d’on es produeixen, en aquest cas el client final fa servir un producte de quilòmetre zero. Aquests clients resideixen a Cardedeu, Llinars i Cànoves i Samalús.
  6. A part del vostre web, on es poden adquirir els vostres productes? Al mercat que fem el dissabte al matí al centre de Cardedeu i el mateix dia i horari a Granollers, a la Plaça de la Corona. En aquesta última ubicació qui ven el nostre producte és un altre productor: Can Quimet Gall.

Els nostres col·laboradors: