Avui fa un any que Viver de Bell-lloc va iniciar un nou projecte que ha dut moltes alegries a l’entitat. Es tracta de la gestió de la cantina de l’Institut Pla Marcell de Cardedeu, que va obrir les portes del Centre Especial de Treball de l’entitat al sector de la restauració. La Mariona Espín, la Sara González i la Mei Deulofeu s’encarreguen d’oferir esmorzars i dinars als alumnes i professorat del centre. Així han viscut el primer any del projecte:
Havíeu treballat en el sector de la restauració abans?
Sara: Jo havia estudiat restauració.
Mei: Jo havia estat treballant en bars i restaurants familiars.
Mariona: En el meu cas, no havia portat mai un establiment de restauració
Com recordeu les primeres setmanes?
Mariona: Molt estressants. Tot era molt nou i calia organitzar-nos. Però tot va anar sortint i ara ja va molt rodat.
I quin és el record més bonic que teniu d’aquest primer any?
Mariona: La relació i el vincle que es crea amb l’institut, tant amb alumnes com mestres. Ens han acollit moltíssim. L’ambient és molt de casa i som un més per tot.
Mei: M’enrecordo que ens van demanar fer de jurat en les disfresses de Carnestoltes i ens ho vam passar súper bé. Aquest any ho tornarem a fer.
Hi ha alguna cosa de la qual us sentiu especialment orgulloses?
Mariona: Doncs jo diria que de treure la feina cada dia. Hi ha dies que són 20 menús i altres potser 60. Hi ha molta feina que no es veu, ja que pensem els menús, fem les comandes i cada dia el·laborem el dinar mentre fem també els esmorzars i tenim servei de bar continu.
Sara: Hi ha dies estressants que pensem que no arribarem i treballem intensament i ho acabem treient.
Quina és la principal dificultat que us heu trobat?
Mariona: La organització, sobretot al principi. A base d’errors hem anat aprenent. Ara quan entrem ja sabem cadascuna què ens hem de posar a fer.
Teniu alguna anècdota d’aquest procés d’aprenentatge?
Mariona: Ens hem tallat alguns dits! I algun dia al principi havíem hagut de sortir corrents a comprar més menjar perquè en faltava.
Aquest és el segon curs de la cantina, hi ha hagut novetats?
Mariona: Hem introduït pastissos i altres dolços fets per nosaltres per evitar productes processats.
Teniu més objectius pel proper any?
Mariona: Ens agradaria poder oferir més reposteria feta per nosaltres.