Amb el Servei d’Inserció i Orientació Laboral saps que sempre pots trucar a algú i això ho han de tenir en compte les empreses contractants – Josep Teixidó, responsable de Xócala, empresa social d’Hi Som

Xócala és l’empresa d’economia social d’Hi Som, que està centrada en la creació, desenvolupament i producció de productes de xocolata creatius, sorprenents i que, alhora, ajuda a normalitzar la vida laboral de les persones, independentment de les seves capacitats.

En Josep Teixidó, responsable de l’empresa i un dels creadors de l’entitat, ens explica en aquesta entrevista la seva experiència treballant amb la Maria Entrena, participant del nostre Servei d’Inserció i Orientació Laboral (SIOAS), la seva opinió sobre el servei, els projectes en que ha treballat conjuntament amb el Viver i la importància del treball en xarxa amb altres entitats del sector.

  • Quant temps ha estat treballant la Maria amb tu? Mig any aproximadament.
  • Creus que va evolucionar des de que va començar fins que va finalitzar la seva feina a Xócala? Sí que ha evolucionat, en l’àmbit emocional ha aconseguit tenir confiança i s’ha sabut desenvolupar en un entorn desconegut per a ella i en l’àmbit laboral, ha adquirit habilitats, ha evolucionat bé i ha fet un aprenentatge que li serà molt profitós per al sector.
  • Tu què has aprés de la Maria? A respectar els ritmes de treball, a fer servir millor les xarxes socials i el correu electrònic, vocabulari d’anglès, de fet ella m’ha ajudat amb clients que parlaven aquest idioma.
  • En què us ha ajudat el SIOAS a la Maria i a tu mentre ella va estar treballant aquí? El suport del servei és fonamental en dos nivells:
    Per a la persona que treballa, ja que els professionals fan un acompanyament psicològic i donen molt suport.
    Per a l’empresari, a qui li ensenyen a com portar a aquesta persona i a conèixer-la.
    De fet, aquest servei és tan important perquè ajuda a suplir les carències que pot tenir una persona amb dificultats. Saps que sempre pots trucar a algú i això ho han de tenir en compte les empreses contractants. Es preocupen molt per com et va i poden dedicar-te el temps que requereixis.
  • En quins projectes has treballat conjuntament amb el Viver de Bell-lloc? El més destacat és el taller de lleure que fem els divendres, en que participen unes 10 persones. Encara que també treballem conjuntament en altres, com: les pràctiques i contractació de participants del SIOAS, i a les fires de Nadal, de Sant Jordi i de Sant Isidre sempre estem l’un al costat de l’altre. He de dir que em reuneixo sovint amb el vostre Gerent, en Carlos Sopeña, per intercanviar impressions.
  • Amb quines altres entitats del territori col·labores? Què creus que aporta fer xarxa amb altres entitats del sector? Una de les feines més importants que hem fet és treballar en xarxa amb altres entitats de la comarca i la província, com: Viver de Bell-lloc, Afadis Baix Montseny, Apadis les Franqueses, Apindep Ronçana i Ordi Natura. I també col·laborem amb altres entitats de Catalunya, amb qui formem el grup cooperatiu Créixer, que té com a finalitat crear lots socials de Nadal, aquestes entitats són: Fundació Map, Fundació Sant Tomàs, Fundació Privada Astres, Fundació Ramon Noguera, Ampans, Olivera Cooperativa, Fundació Badalona Capaç, Ilersis, Associació Alba, Ordi Natura, Fundació Mas Albornà, Associació Talma i Aprodisca.
    Properament farem un treball de manipulats amb vosaltres per a aquests lots de Nadal socials.
    Crec que fer xarxa amb altres entitats és fonamental, de fet, la nova economia no consisteix en competir, sinó en col·laborar i fer sinèrgies per promoure la inclusió de les persones amb discapacitat.

 

 

 

 

Els nostres col·laboradors: