La Societat Econòmica Barcelonesa Amics del País (SEBAP) va lliurar ahir el premi Llegat Valldejuli a la Fundació Viver de Bell-lloc.
El premi Valldejuli, dotat amb 20.000 euros, és un reconeixement que es concedeix anualment a una entitat del tercer sector social que hagi destacat en l´atenció a les persones amb major risc de vulnerabilitat.
Viver de Bell-lloc treballa des de fa 39 anys per la inclusió social i laboral de persones en risc d’exclusió, especialment aquelles amb disCapacitat intel·lectual i/o trastorn de la salut mental, a la comarca del Vallès Oriental. L’entitat compta amb un Centre Especial de Treball, serveis d’habitatge, lleure, formació i orientació professional entre d’altres. Durant el 2020, Viver de Bell-lloc va atendre més de 300 persones des dels diferents serveis. El seu Centre Especial de Treball dona feina a 139 persones amb algun tipus de disCapacitat o trastorn de salut mental.
La dotació econòmica del premi es destinarà a un futur servei de formació i orientació per a la ocupació que ja s’està plantejant, per donar resposta a la necessitat de formació dels joves amb disCapacitat o trastorn de salut mental que finalitzen l’etapa educativa obligatòria però necessiten més formació per accedir al món laboral.
L’acte, celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, va estar presidit per Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia, i Miquel Roca i Junyent, president de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, i va comptar amb la participació del sr. Xavier Vives, director del Centre de recerca público-privat d’IESE, que va oferir el discurs d’obertura sota el títol: “La recuperació: Europa no és suficient”.
L’entrega de premis de la SEBAP es realitza anualment des de 1856, exceptuant els anys de la Guerra Civil, i entre els premiats dels darrers anys hi ha la Fundació Institut Guttman, Casal dels Infants, Fundació Amics de la Gent Gran i Federació Salut Mental Catalunya.