Ens sumem a la Campanya Antiestigma “No T’ho Empassis”

La Fàbrica, el bar de la Tèxtil de Fundació Viver de Bell-lloc, acull la presentació de la III Edició de la Campanya “No t’ho empassis”

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental 2024, la Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers i Comarca, juntament amb la Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions, han llançat la III Edició de la Campanya “No t’ho empassis”.

L’acte de presentació va tenir lloc a La Fàbrica, el bar de la Tèxtil de Fundació Viver de Bell-lloc.  La Fàbrica és un restaurant social situat a Cardedeu, compromès amb la formació i la inserció laboral de persones amb disCapacitat i Trastorns de Salut Mental.

La presentació va comptar amb la benvinguda d’Ignasi Planas, regidor de Salut de Cardedeu, qui va donar veu als representants dels diversos organismes implicats, destacant la col·laboració conjunta per donar suport a aquesta iniciativa.

Declaracions destacades en el llançament de la campanya

  • Emilio Cordero Soria, president del Consell Comarcal: “Hem de donar visibilitat a la salut mental, i per fer-ho, cal parlar-ne obertament i normalitzar-ne el debat”.
  • J. David Vázquez Losada, president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental: “Des del Gremi, estem orgullosos/es de difondre aquesta campanya i que la població l’aculli amb tant d’interès. És una gran satisfacció participar activament”.
  • Isabel Alcalde, representant de les Taules de Salut Mental i Addiccions: “El nostre objectiu és desmuntar l’estigma que envolta les persones amb trastorns de salut mental. Aquesta campanya és una manera efectiva de fer-ho”.

 

Objectius de la campanya “No t’ho empassis”

La campanya “No t’ho empassis” està dissenyada per desmuntar prejudicis i estereotips sobre la salut mental. L’objectiu és promoure una major comprensió i empatia envers les persones amb trastorns mentals. Utilitzant missatges visuals atractius, la campanya es dirigeix especialment als clients dels establiments de restauració del Vallès Oriental.

Els restaurants es converteixen en espais de diàleg obert sobre la salut mental. Viver de Bell-lloc, com a membre actiu de la Taula de Salut Mental, participa en aquesta iniciativa. Tanmateix, la campanya està alineada amb la seva missió de promoure la inclusió social i laboral de persones amb trastorns de salut mental.

La campanya es desplegarà durant tot el mes d’octubre als establiments adherits, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental. Els sis missatges dissenyats per a la campanya seran visibles a través de displays tridimensionals.

Els suports estaran col·locats a les taules dels establiments, amb l’objectiu de contrastant frases estigmatitzants amb realitats que les desmenteixen. A més, els clients podran participar en un sorteig d’un àpat per a dues persones mitjançant un codi QR, incentivant així la seva implicació activa amb la campanya.

La implicació de Viver de Bell-lloc

Viver de Bell-lloc forma part de la Taula de Salut Mental en diferents comissions de treball, i la seva participació en aquesta i altres campanyes s’enfoca en compartir experiències i sumar esforços amb altres entitats del territori. El seu objectiu és promoure models d’inclusió laboral per a persones amb disCapacitat i trastorns mentals, tot mantenint un compromís amb la responsabilitat social i el benestar emocional.

La campanya “No t’ho empassis” té un abast territorial que cobreix tot el Vallès Oriental, gràcies al suport del Consell Comarcal del Vallès Oriental, la Fundació Sanitària Mollet, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Granollers i LISMIVO. Aquestes entitats asseguren que l’acció tingui un impacte directe en la sensibilització a través dels establiments de restauració del territori. Tanmateix, la col·laboració del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental ha estat clau per difondre els missatges de la campanya entre els seus agremiats i assegurar-ne la participació efectiva.

La III Edició de la Campanya “No t’ho empassis” es consolida com una iniciativa imprescindible per desestigmatitzar la salut mental. També pretén fomentar la inclusió social i laboral de les persones amb trastorn de Salut Mental Sever. La Fàbrica, el bar de la Tèxtil, restaurant social gestionat per Viver de Bell-lloc, serà l’escenari de la presentació de la campanya, reforçant l’impacte d’aquest projecte en el territori. Aquesta acció demostra que la col·laboració entre sectors pot crear una societat més inclusiva, que promou el benestar emocional i la inserció laboral.

 

VERSIÓ ACCESSIBLE DE L’ARTICLE

La Fàbrica, el bar de Viver de Bell-lloc, presenta la campanya “No t’ho empassis”

La Taula de Salut Mental de Granollers i Comarca ha creat la campanya “No t’ho empassis” per ajudar les persones a entendre millor la salut mental i trencar els prejudicis.

La presentació de la campanya es farà a La Fàbrica, el bar de la Tèxtil de Viver de Bell-lloc. Aquest és un restaurant social a Cardedeu. A La Fàbrica hi treballen persones amb disCapacitat i problemes de salut mental, per ajudar-les a trobar feina i formar part de la societat.

Què és la campanya “No t’ho empassis”?

La campanya “No t’ho empassis” vol que les persones canviïn la seva manera de pensar sobre la salut mental. A molts restaurants del Vallès Oriental, es posaran cartells amb missatges que ajuden a entendre millor la salut mental.

Viver de Bell-lloc també participa en aquesta campanya perquè vol trencar prejudicis i mostrar capacitats i professionalitat de les persones amb disCapacitat i transtorns de salut mental.

Què trobaràs a la campanya?

A més, durant el mes d’octubre, als restaurants que participen en la campanya, es veuran cartells amb missatges sobre la salut mental. Els clients dels restaurants podran participar en un sorteig d’un àpat per a dues persones si escanegen un codi QR.

La importància de Viver de Bell-lloc

Viver de Bell-lloc acompanya projectes de vida, donant suport en aquelles àrees que més ho necessitin. Treballen amb la Taula de Salut Mental per fer que aquestes persones tinguin les mateixes oportunitats. Viver de Bell-lloc vol que la campanya ajudi a fer canvis importants i que la salut mental sigui més normalitzada.

L’impacte de la campanya al Vallès Oriental

La campanya es farà al Vallès Oriental gràcies al suport de moltes entitats, com el Consell Comarcal del Vallès Oriental i la Fundació Sanitària Mollet. També hi col·labora el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental per fer que el missatge arribi a molts restaurants.

Conclusions

La III Edició de la Campanya “No t’ho empassis” és una gran oportunitat per canviar la manera com veiem la salut mental.

Els nostres col·laboradors: