Dia Internacional dels Llegats Solidaris

En motiu del Dia Internacional del Llegat Solidari, desvetllem algunes preguntes sobre aquesta modalitat de llegat que cada cop pren més força.

Quan parlem d’herències, sovint pensem en el llegat material que deixem als nostres éssers estimats. Però, què passaria si aquest llegat anés més enllà i tingués un impacte positiu en la vida de moltes altres persones?. Un llegat solidari pot transformar vides i ajudar a construir una societat més inclusiva.

Què és un llegat solidari?

Un llegat solidari és una donació que pots fer a través del teu testament, destinant la totalitat o una part del teu patrimoni a una causa social que t’importa i que rep una organització sense ànim de lucre perquè en sigui beneficiària.

Què es pot deixar en herència?

Pots nomenar a l’entitat hereva de tots o d’una part dels teus béns, o bé llegar un bé concret, com ara diners en efectiu, béns mobles i immobles, o valors financers, segons les teves preferències i circumstàncies.

També és possible incloure a l’entitat com a beneficiària de la teva pòlissa d’assegurança de vida, assegurant-te que el teu llegat contribueixi a construir un futur inclusiu on totes les persones tinguin les mateixes oportunitats.

Contribució a la inclusió Social deixant un Llegat Solidari a Fundació Viver de Bell-lloc

A Viver de Bell-lloc, també oferim la possibilitat de fer un llegat solidari, una opció que et permet continuar contribuint a una societat més inclusiva i justa, fins i tot després de la teva partida.  En el cas de Viver de Bell-lloc, cada llegat solidari ajuda a fomentar la inclusió social i laboral de persones amb disCapacitat intel·lectual o amb un trastorn de la salut mental sever.

Perquè amb la teva aportació, contribueixes a assegurar que aquestes persones puguin viure amb dignitat, autonomia i amb igualtat d’oportunitats.

Continuïtat als teus valors i impacte social positiu

Un llegat solidari, sigui gran o petit, té un impacte immens en la vida de les persones ateses a Viver de Bell-lloc.

Amb la teva solidaritat, podem assegurar un futur millor i acompanyar projectes de vida centrats en la persona. Cada llegat, cada aportació, ens ajuda a avançar cap a una societat més justa, inclusiva i plena d’oportunitats per a tothom.

Com i a què destinarem el teu Llegat Solidari?

Els llegats solidaris a Viver de Bell-lloc ens permeten continuar desenvolupant projectes essencials per al creixement personal i professional de moltes persones en risc d’exclusió. Aquests fons es destinen a donar continuïtat i ampliar els projectes de l’entitat, finançant i garantint més allotjament digne i estable per les persones ateses. Així, el teu llegat contribuirà a mantenir l’impacte positiu de la nostra feina i a fer que aquest sigui més ampli i profund.Per a més informació sobre els nostres projectes, consulta els següents enllaços:

Fes el teu llegat a Viver de Bell-lloc:

És molt senzill. Només cal seguir aquests passos:

  1. Informa’t: Contacta amb el nostre equip per conèixer els detalls sobre els nostres projectes presents i futurs, i saber com es destinarà la teva herència total o parcial.
  2. Consulta amb el teu advocat/notari: Inclou Viver de Bell-lloc al teu testament com a beneficiari del teu llegat solidari.
    • Fundació Viver de Bell-lloc
      CIF: G-65434896
      Adreça: Finca La Pineda, Barri del Rieral s/n, 08440 Cardedeu
    • Fundació Lluïsa Oller
      CIF: G-65434920
      Adreça: C/Tarragona 16, 08440 Cardedeu
  3. Formalitza el teu testament: Un cop hagis pres la teva decisió, el teu advocat o notari t’ajudarà a formalitzar-ho legalment.

    Signatura de testament davant notari

     

Necessites més informació?

Contacta amb el nostre equip per obtenir més informació i assessorament personalitzat:

  • Telèfon: 938 444 105
  • Correu electrònic: comunicacio@vivelloc.cat
  • Visita’ns a Cardedeu o Llinars del Vallès i t’ensenyarem el projecte i resoldrem els teus dubtes personalment.
Amb el teu llegat solidari, farem camí cap a una societat inclusiva amb igualtat d’oportunitats per a totes. Donarem continuïtat als teus valors i als nostres: compromís, il·lusió, participació i professionalitat.

 

 

Versió Lectura Accessible

 

Un Llegat Solidari pot canviar vides

13 de setembre: Dia Internacional dels Llegats Solidaris

Quan pensem en herències, sovint ens ve al cap els diners o els objectes que deixem als nostres familiars. Però, sabies que també pots fer un llegat que ajudi moltes altres persones? A Viver de Bell-lloc, t’oferim la possibilitat de fer un llegat solidari. Això significa que pots deixar part de la teva herència a la nostra fundació per ajudar persones amb disCapacitat intel·lectual o trastorns de salut mental.

Què és un Llegat Solidari?

Un llegat solidari és una donació que fas a través del teu testament. En comptes de deixar tots els teus béns (diners, casa, etc.) als teus familiars, pots decidir donar una part a una causa que t’importa. A Viver de Bell-lloc, utilitzem aquests llegats per ajudar persones amb disCapacitat intel·lectual o trastorns de salut mental a tenir una vida millor.

Com ens ajuda el teu Llegat Solidari?

Perquè els diners que ens dones a través d’un llegat solidari també ens permeten continuar amb els nostres projectes. Aquests projectes ajuden persones que ho necessiten, oferint-los llocs per viure, formació per treballar, i suport per sentir-se part de la comunitat. Gràcies al teu llegat, podrem ajudar més persones a viure amb dignitat i autonomia.

Què pots deixar en Herència a Viver de Bell-lloc?

A més, pots deixar qualsevol cosa en herència a Viver de Bell-lloc: diners, propietats, objectes valuosos, o fins i tot una assegurança de vida. És una manera de fer que la teva herència tingui un impacte positiu en la vida d’altres persones.

Com pots fer un Llegat Solidari?

És molt fàcil fer un llegat solidari:

  1. Informa’t: Contacta amb el nostre equip per saber més sobre els projectes que fem i com utilitzarem el teu llegat. Consulta els nostres projectes aquí.
  2. Consulta amb un advocat o notari: Ell o ella t’ajudarà a incloure Viver de Bell-lloc en el teu testament.
  3. Formalitza el testament: Quan estiguis preparat/da, el teu advocat o notari formalitzarà el teu testament amb el llegat solidari.
Vols saber-ne més?

Si vols més informació o ajuda per fer un llegat solidari, pots contactar-nos:

  • Telèfon: 938 444 105
  • Correu electrònic: comunicacio@vivelloc.cat
  • Visita’ns a Cardedeu o Llinars del Vallès, i t’ensenyarem el projecte personalment.
Un Gest que Continua Amb Els Teus ValorsFent un llegat solidari, ajudes a crear una societat més justa i inclusiva. Amb el teu gest, ajudes a garantir que tothom tingui les mateixes oportunitats.Gràcies per considerar un llegat solidari. Amb el teu suport, farem camí cap a un futur millor per a tothom.

 

Els nostres col·laboradors: