Estrena del rap inclusiu “Saltarem Barreres”
El passat dijous 2 de maig va tenir lloc al Cinema Esbarjo de Cardedeu l’estrena del videoclip “Saltarem barreres”. Es tracta d’un rap inclusiu pioner de clar missatge reivindicatiu que vol conscienciar-nos al voltant de l’imposició i l’autoimposició d’etiquetes, especialment quan es tracta de col·lectius en risc d’exclusió.
Troba’l a Spotify i afegeix-lo a la teva llista de preferides!
Un projecte inclusiu d’Erol Urbà SCCL i Fundació Viver de Bell-lloc
“La Nostra Veu” és un projecte inclusiu d’intervenció social amb perspectiva comunitària. Hi han treballat de costat dues entitats arrelades al Vallès Oriental: Erol Urbà SCCL i Fundació Viver de Bell-lloc.
Amb aquest projecte s’ha buscat l’activació social i artística de persones amb disCapacitat intel·lectual o un trastorn de la salut mental sever. Hem volgut transcendir el consum passiu i esdevenir creadores i persones compromeses en la construcció del món que volen habitar, en pro de la convivència, el respecte i la inclusió.
El projecte ha consistit en 9 sessions de treball. Hi han participat activament un grup de 8 persones (6 amb disCapacitat intel·lectual i/o trastorn de la salut mental sever i 2 sense disCapacitat).
Cadascuna de les sessions ha estat dissenyada i dinamitzada per tres integrants de la cooperativa Erol Urbà, entitat experta en dinamització de projectes d’intervenció social a través de l’art urbà.
A més, el projecte s’ha anat edificant a mesura que s’anaven generant espais de creació i aprenentatge compartit. Una creació viscuda també entre les participants. Perquè transferint eines tècniques i expressives s’ha culminat amb l’elaboració col·lectiva d’una obra interdisciplinària de rap, producció musical i audiovisuals.
El projecte ha finalitzat amb la gravació d’un videoclip que es va estrenar a Cardedeu el 2 de maig de 2024 i que va comptar amb l’assistència de la ciutadania, entitats i mitjans de comunicació locals.
Impacte d’abast comunitari i també individual
Aquest projecte, realitzat per primera vegada a la Fundación Viver de Bell-lloc, ens ha confirmat l’evidència de com, des d’una mirada interdisciplinària, podem promoure la consciència col·lectiva i construcció de la identitat comunitària, l’impacte social i el seu retorn a la comunitat.
“La nostra veu” ha permès fomentar el treball col·laboratiu i la presa de decisions i consens. També ha tingut un gran impacte vital i transformador per a les persones participants. A més, ha nascut una obra carregada de missatge, de ganes de transformar i de construir entre tots i totes, una societat plenament inclusiva on totes les persones tinguin les mateixes oportunitats.