Viver de Bell-lloc impulsa la I Jornada de Salut Mental i Empresa al Vallès Oriental

“Estratègies per reduir l’absentisme: la millora del benestar a l’empresa”

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental 2024, Viver de Bell-lloc ha celebrat la I Jornada de Salut Mental i Empresa el Vallès Oriental amb el lema “Estratègies per reduir l’absentisme: la millora del benestar a l’empresa”.

Èxit de participació

Una setantena de persones, empresàries, càrrecs i responsables de recursos humans del teixit empresarial de la comarca, van assistir a la Jornada que es va centrar en 3 eixos principals:

  • Conèixer estratègies empresarials que han funcionat amb èxit.
  • Com aconseguir equips compromesos, saludables i feliços
  • Incorporar la diversitat i la inclusió per al creixement empresarial.

Obertura de la Jornada

La Jornada va ser presentada i conduïda per Sergi Pujol, Director de l’Àrea Empresarial de Viver de Bell-lloc. Els parlaments d’inici van ser a càrrec de l’Alcalde de Cardedeu, Josep Quesada, i de la Presidenta del Grup Viver de Bell-lloc, Glòria Horta.

També vam comptar amb la presència d’Enric Vallejo, Delegat Territorial PIMEC Vallès Oriental i d’Àngels Subirachs, Presidenta PIMEC Vallès Oriental.

Montse Ramon: “Hem vingut a compartir el que fem perquè volem seguir sent feliços i millorar.”

Montse Ramon, Senior en Planificació Estratègica d’Industrias Tapla, va compartir amb totes les assistents la seva experiència en la implementació d’estratègies molt enfocades a generar accions que impacten positivament en els seus equips.

Amb la ponència Gestió del Talent: de reconèixer l’absentisme a l’acció, va presentar el detall d’accions amb el qual van apostar per incentivar a les persones de la seva organització. Amb optimisme i una clara vocació de millora global.

Algunes de les noves pràctiques van ser la creació d’un Equip de Teambuilding, l’Automatització de processos, l’augment de la digitalització, l’impuls de la formació o la incorporació professional de gestió emocional del talent: “Tots i totes necessitem suport, la gestió emocional de l’empresa és una inversió que estem convençudes que ens generarà un gran retorn, és una estratègia d’empresa.”

Descarrega’t  la  presentació completa de la Montse Ramon.

I Jornada Salut Mental i Empresa Viver de Bell-lloc. 

Cristina Gutiérrez: “Qui lidera a un ésser humà ha d’entendre què és un ésser humà.”

La següent ponència va ser Empreses humanes, nous models de lideratge per aconseguir equips compromesos i saludables, a càrrec de la CEO del projecte La Granja Ability.
La seva exposició es va centrar en la presa de consciència  sobre aspectes bàsics del comportament humà per adquirir nous models de lideratge: “En un moment en què l’adaptabilitat és si o si, és interessant saber que, abans d’una reunió, abans d’una decisió, hem de poder connectar amb les nostres emocions.”

També va destacar la responsabilitat de les persones amb càrrecs directius i de lideratge quant a la cura del seu benestar. Perquè només així es pot garantir una cultura del benestar en tota l’organització.

A continuació, la presentació de les característiques del Lideratge Conscient i Humà va generar gran interès entre totes les assistents.

La seva exposició va fomentar la participació i generar moments de reflexió per l’enriquiment personal i professional.

Descarrega’t la presentació completa de la Cristina Gutiérrez.

I Jornada Salut Mental i Empresa Viver de Bell-lloc.

Clara Gabriel: “El 90% de les empreses volen incorporar la inclusió, només 4% ho aconsegueix.”

Finalment, va intervenir la Responsable d’Acompanyament a l’Empresa en matèria d’Inclusió de Viver de Bell-lloc, Clara Gabriel amb la seva ponència “La diversitat a l’empresa: una eina per al benestar i el creixement”. Amb ella vam tenir l’oportunitat de conèixer els beneficis que representa per a qualsevol organització comptar amb persones amb diversitat. Va destacar que “El 90% de les empreses volen incorporar la inclusió, només 4% ho aconsegueix”. I es deu al fet que existeix desconeixement sobre com aconseguir processos de selecció exitosos tant per a les persones contractades com per les empreses contractants.

Per això, va mencionar 3 moments sobre els quals cal desplegar accions concretes: el reclutament i la selecció, l’acollida i la inserció. Deixar-se assessorar per professionals de la inserció laboral de persones amb disCapacitat és una bona manera d’iniciar les primeres passes amb seguretat. Descarrega’t la presentació completa de la Clara Gabriel.

I Jornada Salut Mental i Empresa Viver de Bell-lloc.

La Jornada va concloure amb un torn obert de paraula, en el qual nombroses persones van poder intervenir amb les seves preguntes i comentaris.  Finalment, el networking i aperitiu, servit per La Fàbrica, el bar de la Tèxtil, un projecte de restauració de Viver de Bell-lloc, van tancar l’acte.
La Jornada organitzada per Viver de Bell-lloc va comptar amb el suport de la Cambra de Comerç, PIMEC, UEI y AIBV.
Agraïm la col·laboració de Ràdio Televisió Cardedeu per la transmissió de la Jornada.pimec, uei, aibv, ajuntament de cardedeu

Servei d’assessorament i acompanyament a empreses

Viver de Bell-lloc disposa d’un servei d’assessorament per a empreses que volen implementar mesures de Responsabilitat Social Corporativa (RSC, RSE), ASG (Criteris de principis ambientals, socials i de governança. ESG). Aquest servei abasta aspectes com la inserció laboral, el compliment de la LGD, mesures alternatives i la participació en projectes inclusius. Tanmateix, ofereixen suport perquè les empreses puguin desenvolupar-se amb una visió més inclusiva i responsable, alineant-se amb els valors socials i econòmics del Vallès Oriental.

Aquesta jornada va ser un punt de trobada per al debat i la reflexió, impulsant un canvi positiu en la cultura empresarial del territori.

Segons Carlos Sopeña, director de Viver de Bell-lloc, “La Salut Mental és un pilar fonamental per a qualsevol organització. A Viver de Bell-lloc, treballem per promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de les persones en situació de vulnerabilitat.”

 

Missió i visió de Viver de Bell-lloc

Viver de Bell-lloc té com a missió promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones en situació de vulnerabilitat, especialment aquelles amb disCapacitat y Trastorn de Salut Mental.

L’entitat també aspira a un futur on totes les persones puguin desenvolupar el seu potencial i les empreses esdevinguin agents actius en la construcció d’una societat més justa amb igualtat d’oportunitats per a totes.

 

Nuestros colaboradores: