Activitats a Viver de Bell-lloc durant el Dia Mundial de la Salut Mental 2024

Dijous 10 d’octubre de 2024 es va commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental.

Enguany, l’edició ha anat dedicada a la prevenció i cura de la salut mental en l’entorn laboral. I a Viver de Bell-lloc, seguint amb la nostra missió que persegueix la inclusió de totes les persones, també hem desplegat un seguit d’accions per participar de manera activa en la celebració i visibilització d’aquesta jornada.

Accions a Viver de Bell-lloc amb motiu del 10-O

1. Campanya “No T’ho Empassis”

Ja van 3 edicions que Fundació Viver de Bell-lloc se suma a la campanya anti estigma “No T’ho Empassis”. Té un abast territorial a tot el Vallès Oriental i compta amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Oriental, la Fundació Sanitària Mollet, la Diputación de Barcelona, ElAyuntamiento de Granollers y LISMIVO.

La campanya vol arribar a totes les persones a través de missatges propers i visualment atractius que estan ubicats a bars i restaurants del territori. Perquè l’objectiu és arribar al màxim de persones possible i generar una reflexió col·lectiva sobre els estigmes al voltant del trastorn de la salut mental.

En aquest article hi trobes tots els detalls de la campanya “No T’ho Empassis”

 

2. Entrevista a Vanessa Rodríguez, Psicòloga de Fundació Viver de Bell-lloc

Radio Granollers també va donar protagonisme al Dia Mundial de la Salut Mental amb l’entrevista realitzada a la Psicòloga i responsable de l’Equip Multidisciplinari de Suport de Viver de Bell-lloc, Vanessa Rodríguez.

Durant la conversa, també vam poder presentar un resum de les activitats de suport que es duen a terme a Viver de Bell-lloc des de l’àrea social i des de l’àrea d’inserció.

Especialment en el que té relació a l’acompanyament a les persones treballadores del Centre Especial de Treball.

La salut mental és un factor clau pel benestar de les treballadores. Per això, es desplega un Pla Atenció Individual que atén les necessitats específiques de cadascuna de les persones treballadores del CET. Un equip de professionals multidisciplinari s’encarrega de vetllar pel compliment del pla i oferint suport des de diferents àmbits d’atenció.

En aquest enllaç hi podem escoltar l’àudio complet de l’entrevista.

 

3. I Jornada Salut Mental i Empresa “Estratègies per reduir l’absentisme: la millora del benestar a l’empresa”

És el primer any que convoquem al teixit empresarial del territori a compartir un moment de trobada per la prevenció i la cura de la salut mental dins l’entorn laboral.

Per això, des de Viver de Bell-lloc i amb la col·laboració de Cambra de Comerç, PIMEC, UEI i AIBV, vam engegar aquesta matinal que es va estructurar en 3 ponències principals:

  • Gestió del talent: reconèixer l’absentisme a l’acció. A càrrec de Montse Ramon, Senior en Planificació Estratègica d’Industrias Tapla.
  • Empreses Humanes, nous models de lideratge per aconseguir equips compromesos i saludables. A càrrec de Cristina Gutiérrez Lestón, CEO de La Granja Ability Training Center.
  • La Diversitat a l’empresa: una eina per al benestar i el creixement. A càrrec de Clara Gabriel, Responsable d’Acompanyament a l’Empresa en matèria d’Inclusió de Viver de Bell-lloc.

en aquest article en fem una crònica completa amb totes les solucions que van aportar les tres expertes en les seves ponències.

Nuestros colaboradores: