Tot sovint us expliquem com d’important és la col·laboració de les empreses per a sumar en tot el ventall de serveis que oferim a les persones usuàries de Viver de Bell-lloc.
Un exemple d’aquestes col·laboracions és Marlex, una empresa de recursos humans i de recerca de talent, amb qui treballem mà amb mà per facilitar la inserció laboral de persones #CapacesDeMOLT. A més, vam tenir el plaer d’assistir a una xerrada en la qual es van oferir alguns consells i bones pràctiques per a la recerca de feina.
La Maria López, consultora de RRHH de Marlex, ens explica la seva experiència:
- Què destacaries de la teva l’experiència en la inserció de persones amb #disCapacitat i/o trastorn de salut mental a l’empresa ordinària?
Destacaria el fet que les empreses no solen demanar personal amb aquesta característica i que encara queda molt camí que recórrer per la seva inserció laboral. Penso que encara s’ha de fer molta feina perquè les empreses ofereixin oportunitats reals a persones amb discapacitat. A més, es important que es promogui l’empatia per aconseguir que l’experiència en la inserció de persones amb discapacitat a l’empresa ordinària sigui més positiva i menys frustrant.
- Què li diries a un/a responsable de RRHH que s’està plantejant contractar a una persona amb #disCapacitat?
Els hi diria que el seu rendiment pot ser igual d’alt o més que una persona sense aquesta característica i que el procés de selecció hauria de fer-se sense prejudicis. A més, l’actitud i predisposició d’aquest personal és molt alt conjuntament amb la formació aportada que sempre és un plus.
- Des de la vostra experiència, quin és el perfil d’empresa que inclou persones amb #disCapacitat dins el seu equip humà?
Les empreses que solen demanar el perfil solen ser de diferents sectors tals com alimentari, electrònic o d’administració pública. En aquest sentit, els perfils més demandats són operaris/es de producció, mossos/es de magatzem i administratius/ves.
- Què creieu que es necessita per aconseguir una major inclusió del col·lectiu de persones amb discapacitat al món laboral?
Es necessita molta més empatia, tolerància i ganes de progressar amb l’evolució dels equips de treball. A més, és necessari fomentar la inclusió i promoure oportunitats que permetin a persones amb discapacitat créixer professionalment.
- Tant Marlex com Viver de Bell-lloc, defenseu valors d’inclusió, d’oportunitat, d’igualtat. Totes dues organitzacions teniu en comú la implicació en el territori. El Vallès és una zona privilegiada a nivell de teixit empresarial. ¿Quin és el vostre somni pel territori en un futur en els propers anys?
El nostre somni és poder conviure en un teixit empresarial que promogui la igualtat d’oportunitats laborals entre totes les seves poblacions de manera equitativa.
Compartim el tu somni, Maria, moltes gràcies a Marlex per sumar amb el vostre compromís!