Un cop al mes a l’espai de La Tavella duem a terme una activitat ben especial: els diumenges en família. Es tracta de descobrir el funcionament d’una finca d’horta i avicultura ecològica i gaudir de tallers sostenibles, en família; mentre es normalitza el col·lectiu de persones amb discapacitat. Ivette Miserachs és la responsable del Parc d’Activitats i està treballant per promoure el turisme sostenible:
Què es fa en els diumenges en família?
Es fan visites guiades a l’espai de La Tavella per veure i entendre el funcionament d’una finca agroecològica, tant de l’horta com l’avicultura. A part fem normalització i sensibilització del col·lectiu de persones amb discapacitat. I sempre acabem la visita amb un taller temàtic infantil.
Aquesta activitat promou l’oci en família. Per què és important?
Crec que tots tenim marcada una rutina setmanal, i a nivell familiar es fan poques coses. Sopar si es coincideix en horari, o bé una estona a la tarda. És important treure’s el rellotge de sobre i gaudir d’un diumenge amb tota la família i fent activitats, així que nosaltres oferim propostes per a fer-ho.
Quins criteris segueixes per triar les activitats dels tallers?
Sempre s’adapten a l’època de l’any, com el del desembre que farem calendaris d’advent. Paral·lelament, sempre busco treballar amb el màxim de materials reciclats per evitar generar més residus i visibilitzar tot el que es pot fer aprofitant el que ja tenim entre nosaltres.
La Tavella ha entrat a la Carta Europea de Turisme Sostenible. Què significa? Com es promou a La Tavella aquest tipus de turisme?
És un segell europeu que garanteix que les activitats segueixen criteris de sostenibilitat. L’objectiu també és assegurar la cura dels entorns naturals, en aquest cas el Parc Natural del Montseny. Formar part de la carta també ens permet crear xarxa amb altres entitats adherides i crear packs sostenibles amb empreses d’hosteleria i allotjament entre d’altres, i esperem que vagin agafant popularitat.
De quina manera es vol impulsar la sostenibilitat en aquest espai concret?
El reciclatge és un dels grans reptes pel qual ja estem treballant. És essencial generar el mínim de residus, però un cop generats, cal gestionar-los adequadament. En el manteniment de l’espai també procurem que totes les plantacions d’arbres i plantes decoratives siguin d’espècies autòctones. També tenim en compte que el material gràfic sigui sempre amb matèries reciclades.
Com t’imagines els diumenges en família en un futur proper?
M’ho imagino més com una jornada cooperativa entre la fundació i la família. Mantenir el caire lúdic però fer-lo molt més vivencial i potenciant els valors de solidaritat, cooperació i sostenibilitat. Que la tramesa d’informació del què fem i com ho fem sigui més interactiva. Poc a poc ho anem reconvertint.
Per a més informació, visita el nostre web.
Per a reservar entrades, clica aquí.