He après molts aspectes i valors que abans relativitzava gràcies a les persones amb les que treballo i al Viver – Edu Parera, oficial de jardineria al manteniment que ens contracta l’Ajuntament de Cardedeu

L’Edu Parera és oficial de jardineria a la Fundació Viver de Bell-lloc i en aquesta entrevista ens explica com és el seu dia a dia i el del seu equip en el manteniment que fan a Cardedeu.

  • Quant temps portes treballant per la Fundació Viver de Bell-lloc? Porto més de 10 anys treballant a l’entitat.
  • Quin tipus de tasques desenvolupes habitualment? En general, ens dediquem a desenvolupar tasques tècniques de jardineria com per exemple, a grans trets són: les segues i els desbrossats, les plantacions, resolució d’incidències de regs automàtics, etc.
  • A quines ubicacions has estat treballant més temps? Vaig estar durant 1 any a Granollers, fent el manteniment de jardineria del cementiri, del tanatori i del Parc del Ramassar. La resta de temps he estat treballant a Cardedeu, que és el meu poble i per a mi és un plus ser partícip de que els jardins del municipi llueixin al màxim.
  • Quantes persones tens al teu càrrec actualment? Ara mateix a 6 persones.
  • Com descriuries al teu equip i la relació que tens amb els seus membres? Els membres del meu equip són molt treballadors, detallistes i participatius, fan propostes que a mi se’m poden passar per alt. Considero que entre ells han fet un vincle d’amistat, i aquesta relació i la que també tinc jo amb ells afavoreix a la feina que fem.
  • Quin és el client pel que esteu treballant? L’Ajuntament de Cardedeu.
  • Quin és el procediment per comunicar-vos amb el client i viceversa? Normalment, la tècnica de medi ambient de l’Ajuntament es comunica amb la tècnica del Viver i ella m’ho transmet a mi i a la inversa, jo informo a la tècnica de l’entitat i ella a la de l’Ajuntament.
  • Quines són les tasques que esteu realitzant i amb quin objectiu? Ara mateix estem en temporada de poda i la finalitat d’aquestes feines és millorar l’arbrat del poble per fer un manteniment òptim i així, evitar riscos i garantir que aquests creixin sans.
  • Quina metodologia de treball segueixes per coordinar al teu equip? A primera hora del matí em reuneixo amb tot l’equip i els hi explico els objectius del dia i de la setmana, a més, a nivell individual comento amb cada membre el rols concrets que tindran i a continuació, desenvolupem la feina. Mentre treballem aprofito per formar-los, perquè penso que la funció formativa és imprescindible perquè millorin i coneguin millor l’ofici.
  • Quin és el valor afegit que aporta la nostra feina? Crec que en moltes ocasions la societat i moltes empreses ordinàries no aposten per les capacitats que tenen les persones amb les que treballem i aquesta aposta aporta uns resultats molt positius i sorprenents. En el meu cas, sense anar més lluny, he après molts aspectes i valors que abans relativitzava gràcies a les persones amb les que treballo i al Viver.

 

Els nostres col·laboradors: