L’Eduardo, que treballa des de fa molts anys en diferents entitats que agrupen a familiars amb fills amb discapacitat, va mostrar una gran dosi d’optimisme, humor i positivitat durant tota la xerrada, i això va engrescar a tots els assistents a participar-hi.
Van asistir-hi unes 30 persones, la gran majoria pares i mares de treballadors de la nostra entitat, que mostraren una gran implicació i motivació amb el tema del que es parlà, l’autoestima, i dels diferents aspectes que afecten a l’autoestima en els pares de fills amb discapacitat.
L’autoestima és fer-se valer, sentir-se fort, pensar que un fa bé el que fa…i aquesta particularitat trontolla quan una persona té alguna feblesa o viu un moment difícil. Va destacar la vergonya i el sentiment que cadascú sentia vers al fet de tenir un fill amb una discapacitat, així com la culpa que es podia tenir. Aquest sentiment pot generar una sobreprotecció i oblidar que nosaltres també hem de cuidar-nos, per tal d’alimentar positivament la nostra autoestima.
Cal mirar enrere i esbrinar en quin punt de la nostra història podem trobar els fets que han propiciat que tinguem aquesta angoixa, aquesta emoció…i a partir d’aquí expresar-ho. Va posar molt èmfasi en aquest punt: cal expresar les nostres emocions, per tal de posar fil a l’agulla i poder-ho treballar correctament.
La xerrada fou molt amena, l’Eduardo desprengué entuasiasme, simpatia i molta empatia amb els assistents que pogueren expresar els sentiments que els genera la discapacitat i com això afecta a la seva autoestima.