En Lluís Roca és oficial de jardineria a la Fundació Viver de Bell-lloc i en aquesta entrevista ens explica com és el seu dia a dia i el del seu equip en el manteniment que fan a la Xarxa Nord d’ATLL, Concessionària de la Generalitat de Catalunya, S.A.
- Quan temps portes treballant per la Fundació Viver de Bell-lloc? Porto treballant deu anys a la Fundació Viver de Bell-lloc i des del principi, el meu equip i jo fem el manteniment de jardineria dels dipòsits d’aigua de la Xarxa Nord d’Aigües Ter Llobregat (ATLL).
- Quin tipus de tasques desenvolupeu habitualment? Normalment les feines que fem durant l’any són bàsicament forestals: esbrossats i neteja dels emplaçaments, tales i retirada d’arbres morts i caiguts, esporga i neteja d’arbrat i planta dins dels recintes. A més, realitzem segues, regs, etc., també treballem la jardineria en general. A l’hivern, a part del manteniment de la Xarxa Nord d’ATLL, fem esporgues d’arbrat viari (sota concurs).
- En quines ubicacions heu estat treballant més temps? La nostra feina és itinerant, actualment, degut a les modificacions de contracte i renovacions, ens han ampliat el manteniment a uns 170 punts, en els que treballem de manera simultània, amb diferents freqüències de pas. Entre d’altres, deu dels punts que abasteixen les ciutats i en els que hem realitzat manteniments són: l’Estació distribuïdora de la Trinitat, tres dipòsits de Granollers, l’Estació d’abombament de la Riera de Caldes, els dipòsits de Mollet del Vallès, el de Mataró C-180, el dipòsit de Sant Quirze del Vallès, el dipòsit de Masquefa, el dipòsit d’Olivella, el de Sant Pere de Ribes i l’Estació distribuïdora de Fontsanta.
- Quantes persones tens al teu càrrec actualment? El meu equip de manteniment de jardineria en ATLL està compost per dos peons i jo.
- Com descriuries al teu equip i la relació que tens amb ells? Estic molt satisfet amb el meu equip, del qual destaca la seva eficàcia i valentia, la veritat és que puc comptar amb ells per fer qualsevol tasca i gràcies a això, aconseguim els millors resultats.
- Quin és el procediment que seguiu per comunicar-vos amb ATLL i viceversa? Tinc contacte directe amb ATLL, tant per via telefònica, com per correu electrònic. Els hi envio fotografies d’abans de començar els manteniments i de després, perquè vegin els resultats obtinguts. També hi ha contacte a través de la meva cap per tractar determinades qüestions, com són les certificacions i els pressupostos, entre d’altres.
- Quines són les tasques que esteu realitzant actualment i amb quin objectiu? Les tasques que realitzem actualment en els diferents punts de la Xarxa Nord d’ATLL són: esbrossats, neteges forestals, seguretat i prevenció d’incendis. A més, sempre estem pendents per si hi ha alguna urgència, ens desplacem a qualsevol ubicació que faci falta.
- Quina metodologia de treball segueixes per coordinar al teu equip? Funcionem de manera molt rutinària, el primer que fem quan arribem als punts és preparar la maquinària, distribuir els diferents espais en els que treballarà cada un de nosaltres, sempre posant en comú les tasques a realitzar, decidint tots els membres de l’equip com ho farem i ens posem a fer la feina. Seguim una metodologia que garanteixi la nostra seguretat i gràcies a això, sempre l’hem tingut.
- Quin és el valor afegit que aporta la nostra feina? M’agrada portar al treballador al límit per demostrar-li que ho pot superar. El valor que aportem amb la feina que realitzem és demostrar a la societat que el nostre equip és tan o més vàlid que qualsevol altre.
En la foto principal podreu veure al Lluís Roca en el manteniment d’ATLL de Santa Eulàlia de Ronçana – Bigues i Riells i a les imatges i al vídeo que apareixen a continuació, fent la poda amb trepa al dipòsit de Can Collet, ubicat a Dosrius.