Donem veu als murs de Cardedeu: “Per un món sense Barreres, connectem”
Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat, la Fundació Viver de Bell-lloc i Erol Urbà unim esforços en un projecte col·laboratiu i participatiu sota el tìtol “Per un món sense barreres: connectem”.
Aquesta iniciativa artística pretén crear ponts donant veu i visibilitat a les capacitats de les persones amb disCapacitat mentre es transforma l’espai públic a través del muralisme i el grafiti.
El projecte també convida les persones ateses per Viver de Bell-lloc a ser protagonistes actives en el disseny i creació d’un mural col·lectiu.
Durant tot el mes de desembre, es duran a terme diverses sessions creativa-didàctiques liderades per Lucas Levico, dinamitzador d’Erol Urbà. Amb ells explorarem conceptes com la diversitat, l’accessibilitat i la inclusió a través de l’art.
El punt culminant del projecte tindrà lloc el pròxim 30 de desembre, amb una jornada de pintura comunitària al Convent Maria Lestonnac (C/ Doctor Klein amb C/ Esteve Barangé, Cardedeu).
Aquesta activitat estarà oberta a tota la ciutadania, oferint l’oportunitat de contribuir a un projecte que representa els valors d’una societat inclusiva i diversa.
L’expressió de la inclusió a través dels murs
La pintura en aerosol i el muralisme s’utilitzen aquí com a eines per a la transformació social. Tantmateix, aquesta iniciativa promou imaginaris visuals que dialoguen amb els reptes de l’accessibilitat i la diversitat, oferint un espai per donar color tant als conflictes com a les solucions.
Perquè l’objectiu és trencar barreres i donar visibilitat a un Cardedeu més inclusiu, accessible i divers.
- Fundació Viver de Bell-lloc: Treballa des de fa més de 40 anys per la inclusió social i laboral de persones amb disCapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental, amb la missió de construir una societat més equitativa i accessible.
- Erol Urbà: Especialitzats en pràctiques artístiques participatives, utilitzen el graffiti i el muralisme com a eines per abordar temes socials i fomentar la cohesió comunitària.
Documental del projecte
A més, el procés creatiu i la participació serà enregistrat per crear un documental que posi en valor aquest projecte transformador. Aquest material també servirà com a testimoni de com l’art i la col·laboració poden generar canvis positius en la societat.
Ambtot, aquest projecte és una oportunitat per construir en comunitat un espai que reflecteixi els valors d’inclusió i diversitat. El 30 de desembre fem realitat juntes, “El mural de totes”.
Aquest projecte compta amb una part finançada per la Diputació de Barcelona.
Per a més informació:
- Fundació Viver de Bell-lloc: www.vivelloc.cat
- Erol Urbà: www.erolurba.org